Глава регуляторної служби пропонує ліквідувати завірення документів печаткою

02.06.2015, 13:31

Застарілий механізм — завіряти документи для бізнесу печаткою — необхідно скасувати. Про це в інтерв'ю ASN розповіла голова Державної регуляторної служби Ксенія Ляпіна.

«Нині, коли можливості техніки розвиваються з кожним днем, вона вже не є захистом. Проблема нині не в самій печатці: коли ухвалили закон, яким пом'якшили вимогу щодо її використання (жорсткої вимоги обов'язково мати печатку немає з минулого року), з цією нормою не погодили вимоги інших чинних в Україні законів, тим самим створивши певну юридичну колізію», — розповіла Ляпіна.

Глава служби пояснила, що з одного боку, закон не вимагає завіряти базові документи печаткою (підпис на найважливіших документах можна завірити нотаріально), а з іншого — є багато підзаконних актів, де прописано, що печатка повинна бути.

«Тому давно вже треба узгодити ці моменти, ліквідувавши фактично застарілу вимогу завіряти документи печаткою. Щодо додаткового захисту: ті, хто підробляє документи, підроблять та підпис, і печатку, для них це не складно», — зазначила Ляпіна.

Глава регуляторної служби вважає, якщо документ справжній, то підпису достатньо.

Читайте АСН в Google News