Мін'юст Грузії: Екстрадувати Саакашвілі з України не вдасться

01.06.2015, 09:57

Шанс Грузії на екстрадицію екс-президента Михайла Саакашвілі з України вичерпаний, оскільки він більше не громадянин Грузії. Про це сказала міністр юстиції Грузії Тея Цулукіані, передає ресурс Грузія Online.

«Що стосується його громадянства, Саакашвілі, який стверджував, що для нього Грузія і грузинське громадянство — це головне, відмовився від цього громадянства, віддавши перевагу посту губернатора. Згідно з правовими процедурами, ми повинні витребувати автентичну, завірену копію акта президента Порошенка, на підставі чого почнеться процедура припинення громадянства. Формально сьогодні Саакашвілі ще грузинський громадянин, однак фактично громадянство Грузії йому вже більше не належить», — сказала міністр.

На її думку, Саакашвілі призначили губернатором Одеської області, оскільки він не здатний проводити реформи в Києві.

«Стосовно ж кримінального переслідування ми повинні розуміти, що Конституція України забороняє українцям екстрадувати свого громадянина в іншу країну. Оскільки він отримав українське громадянство, для нас шанс екстрадувати його з України до Грузії з правої точки зору вичерпано», — наголосила Цулукіані.

Нагадаємо, що Порошенко надав Саакашвілі українське громадянство і призначив на посаду голови Одеської облдержадміністрації.

Читайте АСН в Google News