У НБУ непокояться з приводу ухвалення бюджету на наступний рік

21.12.2015, 14:52

Національний банк України стурбований ситуацією, що склалася навколо ухвалення Верховною Радою бюджету на 2016 рік. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

«Подальше зволікання або ухвалення бюджету, не узгодженого з програмними цілями Меморандуму з Міжнародним валютним фондом, може поставити під загрозу економічну та фінансову стабільність у нашій державі, що є необхідною умовою для досягнення Національним банком своєї мети - цінової стабільності», - заявила глава Нацбанку Валерія Гонтарева.

У прес-службі зазначили, що така ситуація може частково нівелювати позитивні зрушення, які спостерігаються в українській економіці останнім часом. Крім того, в НБУ наголосили, що відсутність збалансованого бюджету завадить проведенню стриманої фіскальної політики та прискоренню структурних реформ.

«Водночас ухвалення бюджету, запропонованого Міністерством фінансів і узгодженого з програмою розширеного фінансування МВФ, дозволить не лише уникнути певних ризиків, а й завершити другий перегляд програми МВФ. Як наслідок - відновиться надходження коштів від Фонду і пов'язаного міжнародного фінансування на загальну суму близько 5 млрд дол. Також продовження співпраці з МВФ служитиме позитивним сигналом для інших міжнародних донорів і для приватних - іноземних та вітчизняних - інвесторів», - ідеться в повідомленні.

Читайте АСН в Google News