Бойовики не переходитимуть до повномасштабного наступу

17.12.2015, 10:31

Бойовики «ДНР» та «ЛНР» не переходитимуть до повномасштабного наступу, оскільки вони до нього не готові. Про це в ефірі «112 Україна» заявив спікер прес-центру штабу АТО Антон Миронович.

«За нашою інформацією, вони не готові перейти до повномасштабного наступу. Ми всі на це сподіваємося. Мінські домовленості скоро вже мають завершитися, тому вони намагаються будь-що спровокувати наших воїнів на відкриття вогню у відповідь, щоб звинуватити нас у порушенні домовленостей... Те, що вони застосовували протягом минулого тижня і заборонені міномети, і реактивні системи залпового вогню по Красногорівці і Зоряному, за даними наших фахівців, це ведеться налагодження системи роботи ворожих мінометів, власне, для оборонних дій», - розповів Миронович.

Він також зазначив, що на луганському та маріупольському напрямках цієї ночі обстріли не фіксувалися. Як і раніше, найбільше провокацій з боку бойовиків неподалік від Донецька, там вони ведуть прицільний вогонь по силовиках.

«Також вони на південно-західній околиці Горлівки обстріляли підконтрольну їм територію. Таким чином вони намагалися звинуватити сили АТО в тому, що ми відкривали вогонь», - розповів спікер.

Читайте АСН в Google News