Картини, викрадені з Нідерландів і знайдені в Донецькій області, хотіли продати на чорному ринку

08.12.2015, 16:20

Голова МВС Арсен Аваков підтвердив, що були спроби продати картини, викрадені раніше з колекції голландського музею, а потім знайдені в Донецькій області, на чорному ринку. Про це він заявив під час звіту міністерств за рік їхньої роботи, передає кореспондент «Аналітичної служби новин» (АСН).

«Ми в повному контакті з голландською стороною. Насправді, це все, що потрібно на цю тему сказати. Тому що, коли йдеться про розслідування якихось злочинів, потрібно не говорити, а робити. Нам відомі факти, що в одній із дач під Донецьком група людей виявила колекцію, яку ідентифікують як таку, що має відношення до колекції, яка пропала кілька років тому з Голландського музею. Нам відомо, що є вірогідність того, що колекцію намагаються продати на чорному ринку. Ми над цим працюємо», - заявив Аваков.

У свою чергу прокоментував ситуацію з картинами і голова МЗС України Павло Клімкін.

«Це дійсно питання взаємодії правоохоронних органів, а не питання спроб взаємодії з тими, хто стверджує, що має частину цієї колекції. І якщо правоохоронні органи, в тому числі й через посольство Нідерландів, наполегливо працюють, це для мене дуже важливо», - зазначив Клімкін.

Також голова зовнішньополітичного відомства розповів, що додаткові труднощі створило те, що музей сам почав переговори. Яким чином він вів переговори, нікому не відомо.

Нагадаємо, що колекцію картин з Нідерландів вкрали у 2005 році. А після цього їх знайшли на Донбасі. Ті, хто виявив картини влітку цього року, представилися членами добровольчого батальйону і пропонували голландській стороні викупити полотна.

Читайте АСН в Google News