Тимошенко закликала ліквідувати «Нафтогаз»

04.04.2015, 09:01

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» є зайвою «надбудовою», де процвітає корупція, і тому її необхідно скасувати.

Таку думку висловила лідер фракції «Батьківщина», екс-прем'єр Юлія Тимошенко в ефірі програми «Шустер у прямому ефірі».

«Більшу частину українського газу видобуває компанія« Укргазвидобування», і вона НАК «Нафтогазу» цей газ продає», - підкреслила вона.

Також депутат повідомила, що собівартість видобутку газу в Україні становить 23,5 долара за 1000 кубометрів - ця сума бухгалтерської цифри, взятої з контракту між «Нафтогазом» і «Укргазвидобування» за видобуте паливо.

«Якщо мені на тиждень дадуть трошки подивитися на бухгалтерські документи « Укргазвидобування», я вам покажу, що ціна нижче насправді, ніж 23,5 долара. Тому що там все життя - відкати. Там все життя є завищені ціни, тому що на цьому живе весь корумпований політикум», - заявила Тимошенко.

Вона висловила впевненість, що «Нафтогаз» є непотрібною надбудовою, від якої потрібно позбутися: «Укргазвидобування» видобуває газ, «Укртрансгаз» транспортує газ. Справжня ж реформа полягає в тому, щоб залишити ці дві реальні структури».

«А надбудова – НАК «Нафтогаз», яка покликана для того, щоб концентрувати всі гроші і потім творити там мегакорупцію - повинна бути ліквідована», - додала вона.

Крім того, Тимошенко виступила за якнайшвидше створення слідчої комісії у Верховній Раді, яка проаналізує підвищення тарифів на комунальні послуги, і висловила готовність її очолити.

Читайте АСН в Google News