У Києві поліція затримала здирника

05.12.2015, 14:50

Поліцейські затримали 27-річного киянина, який вимагав у батьків 30 тис. доларів, погрожуючи розправою над їхнім сином. Про це повідомили у відділі комунікацій ГУ Національної поліції України в Києві.

«До управління поліції Дніпровського району звернулося подружжя: на їхні мобільні телефони з різних номерів надходили SМS-повідомлення з вимогами віддати 30 тис. доларів. У разі невиконання умов невідомий погрожував розправитися з 10-річним сином заявників», - йдеться в повідомленні.

За інформацією правоохоронців, одного разу зловмисник підстеріг хлопчика на вулиці і, підійшовши ззаду, сильно вдарив у спину. Зловмисник дотримувався усіх можливих запобіжних заходів, навіть кілька разів змінював місця для залишення грошей, зазначили в поліції. Однак оперативники затримали його, коли він діставав зі схованки пакет з грошима.

При огляді місця події на землі знайшли мобільний телефон, якого намагався позбутися підозрюваний. До цього інциденту чоловік проблем із законом не мав.

Слідчим відділом розпочато кримінальне провадження за статтею 189 (здирство) Кримінального кодексу України. Чоловікові загрожує до 10 років в'язниці з конфіскацією майна. Затриманому обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Читайте АСН в Google News