Окупанти планують зірвати "саміт світу" у Швейцарії: Зеленський розповів дані розвідки

25.04.2024, 08:09

Глобальний саміт світу, ініційований Україною, запланований на 15-16 червня і пройде на курорті Бюргеншток у Швейцарії, неподалік міста Люцерн. Згідно з інформацією швейцарської газети Neue Zü rcher Zeitung, президент США Джо Байден, який також планує взяти участь у саміті "Групи семи" в Італії з 13 по 15 червня, може бути присутнім на цьому глобальному заході.

Володимир Зеленський на зустрічі з іноземними та українськими послами розповів західним дипломатам про наміри фашистської Росії зірвати саміт світу по Україні, запланований на червень у Швейцарії. Він уточнив, що українська розвідка надала інформацію щодо конкретного плану, спрямованого на зменшення кількості країн-учасниць саміту.

"У нас є точна інформація від розвідки, конкретні дані, що Росія не просто хоче зірвати саміт світу, а й має конкретний план, як це зробити: як зменшити участь країн, як діяти, щоб миру не було ще довше", - розповів Зеленський.

Президент обіцяв поділитися всіма наявними розвідданими з європейськими спецслужбами та лідерами.

"Ми поділимося з вами, шановні партнери, на рівні дипломатів, розвідок про конкретні плани та пункти Росії. Ми повинні працювати в єдності заради справедливого світу", - наголосив Зеленський.

 

Читайте АСН в Google News