Українська телекомпанія 1+1 повідомила про спробу заглушити її трансляцію супутником, мовлення призупинено

17.04.2024, 20:00

Одна з провідних телекомпаній України 1+1 повідомила, що в середу було здійснено атаку на її супутникове мовлення. У зв'язку з цим телевізійну трансляцію призупинено, сказано на сайті телекомпанії.

«Фактично паралельно з цинічною атакою на мирний Чернігів відбулися чергові спроби заглушити супутникове мовлення України на транспондері Astra 4A 11766 H, де здійснюють мовлення 39 телеканалів 1+1 Media», — пише  телекомпанія.

За твердженням 1+1, Росія з початку березня почала активно глушити сигнал українських телеканалів «на супутниках Astra4A та Hotbird13E, які належать європейським телекомунікаційним компаніям SES та Eutelsat».

Телекомпанія вважає, що глушіння українських телеканалів пов'язане з бажанням Росії «дезорієнтувати суспільство та поширити ворожі наративи, особливо на територіях, прикордонних тимчасово окупованим містам та селам».

Судячи з повідомлення 1+1, мовлення каналів у кабельних мережах та інтернеті продовжується, оскільки телекомпанія закликає користувачів забезпечити прийом «з різних альтернативних джерел».

Читайте АСН в Google News