Трамп і Байден набрали достатньо делегатів для висування в президенти від своїх партій

13.03.2024, 11:33

The Financial Times пише, що у вівторок увечері Дональд Трамп і Джо Байден набрали достатню кількість делегатів для висування в президенти від своїх партій, тепер на них чекає матч-реванш у гонці за Білий дім.

Трамп отримав достатньо голосів для висування від Республіканської партії після перемоги на праймеріз у Вашингтоні. Раніше ввечері Байден виграв процес висування від демократів, перемігши у Джорджії.

Напередодні ввечері Трамп опублікував у соціальних мережах трихвилинний ролик, у якому розповів про свій «великий день перемоги» і заявив, що настав час «повертатися до роботи», тому що Байден «має бути переможений». «Наша нація зазнає краху, ми — нація, яка перебуває у серйозному занепаді», — сказав він.

Байден у своїй заяві спробував наголосити на високих ставках, пов'язаних з виборами в США. «Свобода і демократія знаходяться під загрозою тут, удома, так як не було з часів Громадянської війни… Дональд Трамп веде кампанію образи, помсти та відплати, яка загрожує самій ідеї Америки. Він прославляє диктаторів і обіцяє сам стати таким першого ж дня», — сказав президент США.

За даними опитування RealClearPolitics, Трамп випереджає Байдена на 1,7%, що дає йому невелику перевагу на даному етапі перегонів.

Читайте АСН в Google News