Чорноморський флот все ще становить загрозу

26.02.2024, 11:16

Незважаючи на знищення частини кораблів Чорноморського флоту фашистської росії, його угруповання все ще становить серйозну загрозу, заявив речник Військово-Морських Сил ЗСУ Дмитро Плетенчук у телевізійному ефірі. На початок повномасштабного вторгнення кількість боєздатних кораблів Чорноморського флоту РФ становила близько 80 одиниць, третина з яких вже визнана знищеною, а ще понад 10 перебуває у ремонті.

"Середня кількість боєздатних кораблів була до 80 одиниць на початок повномасштабного вторгнення. Третина з них можна вважати вже знищеними, ще більше 10 одиниць перебуває в ремонті. Але все одно потенціал зберігається", - зазначив Плетенчук.

Угруповання Чорноморського флоту РФ залишається значним, хоча російські кораблі, головним чином, знаходяться у східній частині Чорного моря, ближче до військово-морської бази в Новоросійську. Плетенчук зазначив, що флот обмежений у своїх діях, особливо у використанні ракет через відрізання від військово-морської бази в Севастополі. Проте, наголосив, що залишається серйозний потенціал, особливо з урахуванням включеної до складу Чорноморського флоту авіації, яка продовжує операції у повітряному просторі над Чорним морем.

Читайте АСН в Google News