Головне до цієї години. Починається 600-й день війни

16.10.2023, 07:15

У Польщі відбулися парламентські вибори, за результатами яких буде обрано 460 членів Сейму (нижня палата) та 100 сенаторів (верхня палата).

Партія "Право та справедливість" (Качинський/Дуда) перемагає на виборах у Польщі з результатом 36,8%. На другому місці "Громадянська коаліція" – 31.6%. Це результати екзит-полу.

Рашисти обстріляли мирні українські міста ракетами та Шахедами в ніч проти понеділка 16 жовтня 2023 року

Сьогодні вирушив перший поїзд Рава-Руська – Варшава.

Завтра у Львові розпочнеться опалювальний сезон, повідомив мер Садовий.

У штаб-квартиру ООН у місті Ен-Накура у Лівані потрапила ракета. Судячи з коментарів із соціальних мереж, українці масово висловлюють занепокоєння.

Вдень росіяни вдарили по Су-34 по критичній інфраструктурі Херсона. Після вибухів у різних районах міста почалися перебої з водопостачанням та електропостачанням.

Україна отримала від деяких партнерів ППО в оренду – прес-секретар Повітряних сил України Юрій Ігнат.

Майже 260 українців заблоковано у секторі Газа, повідомив Зеленський.

У Білому домі розмірковують над об'єднанням пакетів допомоги Україні та Ізраїлю. Планується, що пакет буде "значно більшим" за $2 млрд.

25 ОПДБр збила російський Мі-8.

МВФ створив фонд підтримки реформ в Україні

 

Війна Ізраїлю з ХАМАС. Головне до цієї години

За даними палестинського МОЗ (його контролює ХАМАС), внаслідок ударів ізраїльської авіації в секторі Газа загинули щонайменше 2329 палестинців.

Ізраїль сьогодні підтвердив загибель 286 своїх військовослужбовців з початку нападу на країну. У заручниках у секторі Газа перебувають 126 людей.

Наземна операція в секторі Газа поки що не розпочиналася. Можливі причини: хмарна погода, міжнародний тиск з вимогою не допускати жертв серед мирного населення, а також підготовка.

Своє житло в Газі залишило понад мільйон людей

Армія Ізраїлю категорично відкинула звинувачення в ударі по біженцям із Гази. У цьому її напередодні звинуватило палестинське МОЗ.

Папа Римський закликав до створення гуманітарного коридору у Газі.

Повітряна тривога оголошувалась у Тель-Авіві та містах поруч із ліванським кордоном, звідти ракетні пуски здійснював рух «Хезболла».

Ізраїль відновив подачу води до південної частини сектора Газа. Це результат домовленостей Байдена та Нетаньяху.

Читайте АСН в Google News