США розширили список підсанкційних компаній, що постачають електроніку на росію

07.10.2023, 08:36

США ввели санкції проти 42 китайських компаній за постачання мікрочіпів російської оборонної промисловості, повідомляє агентство Reuters, посилаючись на дані Міністерства торгівлі США.
Американська влада уточнила, що під санкції потрапили компанії, які постачали мікроелектроніку «американського походження», яку використовує фашистська росія в системах наведення ракет і безпілотників, які застосовуються для атак по цивільних об'єктах в Україні.
Також було введено санкції проти семи компаній із Фінляндії, Німеччини, Індії, Туреччини, Об'єднаних Арабських Еміратів та Великобританії.

Заступник міністра торгівлі США Метью Аксельрод заявив: "Сьогоднішнє розширення списку санкцій є чітким сигналом: якщо ви поставляєте американські технології російському оборонному сектору, ми це дізнаємося і вживемо заходів" - цитує Reuters заяву заступника міністра торгівлі США Метью Аксельрода.

Раніше українські та західні журналісти неодноразово повідомляли, що в російських ракетах і безпілотниках, які застосовують російська армія в Україні, є американська мікроелектроніка та компоненти, вироблені в інших західних країнах.

Читайте АСН в Google News