Нічна атака дронів на Київ – наймасовіша з початку війни. Головне

28.05.2023, 14:25

У ніч на неділю Росія завдала ударів по Києву кількома хвилями безпілотників. За словами мера Віталія Кличка, внаслідок падіння уламків у місті загинув 41-річний чоловік та поранено 35-річну жінку.

Повітряні сили ЗСУ заявили, що було запущено 54 дрони-камікадзе Shahed - це рекордна кількість безпілотників з початку вторгнення. Там стверджують, що 52 дрони були збиті. Міська військова адміністрація Києва також стверджує, що це була наймасовіша з початку повномасштабного вторгнення атака дронами на столицю.

Було пошкоджено декілька будівель. За словами Кличка, у Голосіївському районі на південному заході столиці внаслідок падіння уламків спалахнув триповерховий склад, згоріло близько 1000 кв. м будівельних конструкцій. На заході в Солом'янському районі уламки дрону потрапили до семиповерхового нежитлового будинку. У Печерському районі у центрі міста горів дах дев'ятиповерхового будинку.

У неділю Київ відзначає день міста на річницю свого заснування (1541 рік), звертає увагу агентство Reuters. Цього дня відбуваються ярмарки та концерти, плани були й цього року, але у меншому масштабі. "Історія України є давнім подразником для закомплексованих росіян", - написав у своєму телеграм-каналі на фоні атаки голова офісу президента Андрій Єрмак.

Очевидці розповіли Reuters, що під час повітряної тривоги, яка почалася невдовзі після опівночі, деякі жителі Києва стояли на балконах, і деякі з них вигукували образи на адресу президента Росії та гасла "Слава ППО". Після шостої ранку повітряну тривогу в Києві скасували.

Міноборони Росії не коментувала новий масований повітряний удар, Бі-Бі-Сі не може оперативно перевірити заяви сторін конфлікту.

Напередодні очікуваного українського контрнаступу Росія у травні посилила ракетні удари та атаки безпілотників.

Читайте АСН в Google News