Три Пулітцерівські премії-2023 присуджено за висвітлення війни. Вони дісталися AP та New York Times

09.05.2023, 09:30

Журі Пулітцерівських премій оголосило цьогорічних переможців, і в трьох престижних категоріях премії дісталися американським журналістам, які висвітлювали (і продовжують висвітлювати) війну в Україні:

У номінації "Служіння суспільству" премія дісталася агентству Associated Press за роботу Мстислава Чернова, Євгена Малолєтки, Василиси Степаненко та Лорі Хіннант "за відважні репортажі з обложеного міста Маріуполя, що засвідчили бійню цивільного населення в ході російського вторгнення в Україну. .
У номінації "Міжнародна журналістика" журі присудило премію "співробітникам New York Times" (нікого з них поіменно виділяти не стали) - "за наполегливе висвітлення російського вторгнення в Україну, зокрема за восьмимісячне розслідування смертей українців у місті Буча та російського підрозділу, відповідального за вбивства".

Associated Press також дісталася премія у категорії "Фотографії до термінових новин" - "за унікальні та термінові зображення перших тижнів вторгнення Росії в Україну, в тому числі спустошення Маріуполя після відходу звідти інших новинних організацій, жертв прицільних ударів по громадянській інфраструктурі та стійкості українців, сумі тікати".

Пулітцерівська премія присуджується лише за публікації у США. Associated Press та New York Times, як провідні ЗМІ, практично щороку отримують цю премію. Наприклад, New York Times у 2020 році отримала премію у тій самій міжнародній номінації за розслідування "хижацтва режиму путіна".

Читайте АСН в Google News