Народні прикмети на 7 лютого 2023 року: що не можна робити цього дня

07.02.2023, 08:54

Православні цього дня згадують Григорія Богослова, близького друга та сподвижника Василя Великого. У народі 7 лютого називали Григор'євим днем і вірили, що святий має "весну не пропустити і сонечко на дах посадити".

За повір'ями, на Григорія не можна давати свідомо нездійсненних обіцянок. Якщо не послухатися цієї поради, можна зіткнутися з низкою нещасть.

Такі ж наслідки чекають на тих, хто цього вівторка плюватиметься - у буквальному і переносному сенсі. 7 лютого потрібно виявити терпіння та доброзичливість до оточуючих, тоді є шанс домогтися розташування удачі.

7 лютого краще не влаштовувати презентацій та інших заходів, на яких доведеться розповідати про свої успіхи. Інакше більшість із них обернеться на порох.

На Григорія не слід ділитися з кимось своїми добрими вчинками. Благодійність 7 лютого має бути мовчазною, інакше удача надовго залишить хвалька.

7 лютого не рекомендується обертатися на оклик, навіть почувши своє ім'я. Предки попереджали: це нечисть кличе, чекає, коли на неї звернуть увагу. Того, хто відгукнеться, вона вибере як свого супутника - хорошого від такого не чекай.

Заборонено на Григорія "тривожити тіло" - як у негативному сенсі (наприклад, битися), так і в позитивному (скажімо, робити масаж). Вважається, що після будь-яких маніпуляцій організм довго і важко відновлюватиметься.

Читайте АСН в Google News