Народні прикмети на 20 січня 2023 року: що не можна робити на Іоанна Предтечі

20.01.2023, 07:08

За православною традицією день після великого свята (яким у тому числі і Водохрещення) присвячується тому, хто був до нього причетний. Так, 20 січня віруючі відзначають Собор Іоанна Предтечі – на честь того, хто хрестив Ісуса Христа.

У народі 20 січня вважали, що цього дня можна "запити" лихо. Справа в тому, що з цього часу починалася пора весіль. Нерідко вони грали проти волі нареченої. Тому пращури вірили: якщо у цей день обмитиме дівочу частку, в заміжжі вона плакатиме рідко.

За повір'ями, представницям прекрасної статі 20 січня не слід виглядати в дзеркало на повний зріст - усю красу йому віддаси. Якщо у цей день незаміжня дівчина ходитиме з розпущеним волоссям, її майбутній чоловік виявиться гуляючим. Так говорили прапрапрабабусі.

Вони ж були впевнені, що в день Іоанна Предтечі не можна класти на стіл парну кількість приладів, інакше з дому піде статок.

А щоб привернути увагу удачі, 20 січня потрібно похвалити (нехай навіть і подумки) свого недруга за його успіхи. Якщо ж загоріти заздрістю, ефект буде зворотним: успіх відвернеться надовго.

Читайте АСН в Google News