Папа Римський вкотре здивував. Він вважає, що "жорстокість ... не властива російському народу"

07.11.2022, 01:44

Пара Римський Франциск за час повномасштабної війни, розв'язаної фашисткою росією проти України та українського народу, вже зумів кілька разів "здивувати" закликаючи домовлятися з кровожерливим путіним психопатом.

І ось, на дев'ятому місяці вторгнення, після десятків тисяч смертей, які росіяни принесли на землю України, після вкрадених дітей, після закатованих та вбитих цивільних Папа Римський під час повернення з Бахрейну заявив, що жорстокість російських військових, з якою вони діють в Україні, не властива російському народові.

Про це написано у Vatican News.

"Мене вражає - і тому я вживаю слово "багатостраждальна" (дослівно: "martoriata" - "піддана мукам" від "martoriare" - "катувати, мучити") - ця жорстокість, яка не притаманна російському народу, можливо... тому що російський народ - це великий народ, це (жорстокість) найманців, солдатів, які йдуть на війну як на пригоду, найманців. Я волію думати так, тому що маю велику повагу до російського народу, російського гуманізму", - сказав Франциск.

Папа Римський згадав російського письменника Федора Достоєвського, який, за словами понтифіка, досі "надихає християн до осмислення християнства".

"У мене є велика прихильність до російського народу, і така сама велика прихильність до українського народу", - сказав Франциск.

Він також розповів, що у дитинстві знав одного українського священика, який навчив його служити під час української літургії.

"Тому мені також дуже подобається українська літургія. Я опинився між двома народами, до яких є прихильність. І не лише я. Святий Престол провів чимало конфіденційних зустрічей, багато речей із позитивними результатами", - сказав він.

Читайте АСН в Google News