Британська розвідка: керівництво на росії намагається звалити провину за провали на війні на своє командування

06.11.2022, 12:24

У своєму традиційному ранковому зведенні міністерство оборони Великобританії розмірковує про те, що, можливо, російська влада знайшла спосіб відвести від себе критику громадськості на невдачі на полі бою.

Повідомляється, що 3 листопада 2022 року генерал-майора Олександра Лінькова було призначено тимчасово виконувачем обов'язків командувача Центрального військового округу на росії замість генерал-полковника Олександра Лапіна, який, судячи з усього, був усунений з посади наприкінці жовтня 2022 року.

Якщо це підтвердиться, лапін поповнить список звільнених з початку вторгнення у лютому 2022 року вищих чинів російської армії. Раніше своїх посад також втратили командувачі Східного, Південного та Західного військових округів. Чеченський лідер рамзанкадиров та голова "ЧВК Вагнера" ​​євгеній пригожин активно критикували лапіна за військові невдачі на полі бою в Україні.

Ці звільнення – зразок того, як винним у провалах на війні виставляється найвище військове командування. Почасти це, мабуть, є спробою відвести відповідальність за промахи від російського керівництва в очах населення Росії.

Читайте АСН в Google News