Звіт ISW за 255 день війни: більше половини втрат окупантів - результат френдліфаєра

06.11.2022, 12:15

Інститут вивчення війни (ISW) у своєму звіті за минулий 255 день війни наголосив на заяві російського терориста Олександра Ходаковського про те, що з середини травня дружній вогонь (або вогонь за своїм) міг стати причиною 60% загальних втрат фашистської Росії.

Військові експерти зазначають, що дружній вогонь, як правило, є причиною обмеженої кількості втрат у війні і зазвичай ці цифри далекі від 60%. Однак, навіть якщо ця статистика перебільшена, той факт, що російський польовий командир Ходаковський публічно називає такі дані, вказує на серйозні проблеми, з якими стикається російська армія вбивць, ґвалтівників та мародерів, йдеться у зведенні. На думку експертів, це свідчить про відсутність зв'язку та координації між російськими військами.

Як приклад відсутності такої координації експерти наводять подію 5 листопада під Павлівкою в Донецькій області. Про інцидент повідомили і російські, і українські джерела. Ротація російських військ, яка поверталася на базу, в'їхала в рів, який викопали поперек дороги інші російські військові.

Часта заміна російських воєначальників, просування по службі недосвідчених солдатів і неоднорідний склад російських сил, що складається з російських контрактників, мобілізованих, а також угруповання "ЧВК Вагнера", посилюють роздробленість російської армії і, ймовірно, сприяє частим інцидентам з дружнім вогнем.

Також ISW публікує інші висновки за минулий день:

ЗСУ йдуть у наступ у напрямку Сватова та Кремінна Луганської області та на Херсонщині, а російські війська обороняються, особливо вздовж річки Дніпро на півдні України,

Окупанти продовжували мобілізацію та рекламу добровольчих батальйонів, борючись із низьким моральним духом.

Зусилля фашистської Росії щодо формування збройних сил у поєднанні із західними санкціями надають довгостроковий руйнівний вплив на російську економіку.

Заклики кровожерливого психопата путіна до створення конкурентоспроможної російської військової промисловості далекі від реальності проблем російського ланцюжка поставок та військово-промислової бази.

Читайте АСН в Google News