У британській військовій розвідці заявили, що російська армія переходить до оборонної позиції

28.10.2022, 14:27

Про це йдеться у новому зведенні Міноборони. За словами військових експертів, росія, зважаючи на все, посилила деякі зі своїх підрозділів на захід від Дніпра мобілізованими резервістами. До цього рівень комплектування був дуже низьким. Ще у вересні російські офіцери стверджували, що роти на херсонському напрямку складаються із шести-восьми осіб, хоча мають складатися зі 100.

Як зазначають аналітики, останні шість тижнів спостерігається явний перехід російських сухопутних військ до довгострокової оборонної позиції. Причому це відбувається на більшості ділянок лінії фронту. Експерти вважають, що керівники мабуть зрозуміли, що сильно недоукомплектовані та погано навчені сили в Україні поки що здатні лише до оборонних операцій.

Тим не менш, у британській розвідці вважають, що навіть якщо росія зможе зміцнити довгострокові оборонні рубежі, її оперативна схема залишиться вразливою. Щоб повернути собі ініціативу, російська армія має відновити якісніші, мобільніші сили, здатні динамічно протистояти українським проривам та проводити власні великомасштабні наступальні операції.

Читайте АСН в Google News