Американські аналітики вважають загрозу нападу з боку Білорусі не високою - ISW

21.10.2022, 07:27

У ранковому аналізі від експертів Інституту вивчення війни зазначається (ISW), що загроза російського наступу з боку Білорусі на північ України залишається низькою, незважаючи на заяви високопоставленого представника українського генштабу, що така загроза наростає.

ISW цитує бригадного генерала Олексія Громова, який сказав, що російські сили можуть атакувати північно-західні райони з метою перервати лінії постачання, які ведуть в Україну із західних країн. Найближчими місяцями такий розвиток подій є малоймовірним, вважають експерти, оскільки російським військам не вдалося припинити постачання із Заходу навіть під час зимового масштабного наступу, коли вони були на піку форми. Нині ж боєздатність російської армії серйозно деградувала.

Радник Офісу президента Олексій Арестович в інтерв'ю "Фейгін LIVE" заявив, що у разі настання російських військ з боку Білорусі у напрямку Волині, бойові дії закінчаться за 18 днів.

"Буде приблизно 500 убитих на день. 18 днів це все триватиме. Йому (Путіну — Ред.) не страшно, так і нам не страшно. Нам навіть весело до певної міри. Принаймні там люб'язна до неможливості тероборона вже потирає руки. і чекає з нетерпінням, не говорячи вже про кадрові частини", - повідомив Арестович.

Читайте АСН в Google News