Китай та Єгипет закликали своїх громадян залишити Україну

16.10.2022, 13:06

МЗС Китаю закликало своїх громадян, які перебувають на території України, залишити країну. Про це повідомляється в обліковому записі китайського видання Global times у Twitter.
«Зважаючи на поточну ситуацію з безпекою в Україні, Міністерство закордонних справ Китаю та китайське посольство в Україні закликають громадян Китаю посилити запобіжні заходи та евакуюватися. Посольство допоможе в організації евакуації», - йдеться в повідомленні.

Раніше такий заклик звучав від МЗС Китаю лише на початку березня. 24 лютого Китай закликав своїх громадян в Україні "залишатися вдома і триматися подалі від вікон і скла, щоб уникнути випадкових травм", а також зберігати спокій. Тоді багато хто звернув на це увагу, вважаючи, що фашистська росія запевнила китайський уряд у своїй впевненості, що "за два дні", "парадним маршем", "з розкритими обіймами" та інше пропагандистське нісенітниця.
Єгипет незабаром після заяви Китаю так закликав своїх громадян якнайшвидше покинути Україну. Про це повідомили у посольстві.

Усім членам єгипетської громади на території України радять виїжджати, скориставшись доступними наземними маршрутами із сусідніми країнами.

У посольстві Єгипту закликали своїх співвітчизників виявляти максимальну обережність під час від'їзду та триматися подалі від небезпечних зон.

Читайте АСН в Google News