Ілон Маск продовжить фінансувати Starlink в Україні

16.10.2022, 09:46

Засновник компанії SpaceX, винахідник та інвестор Ілон Маск продовжить фінансувати Starlink в Україні.

Про це американський бізнесмен Ілон Маск написав на своїй сторінці у Твіттері.

«Хоча Starlink все ще втрачає гроші, а інші компанії отримують мільярди доларів від платників податків, ми просто продовжуватимемо безкоштовно фінансувати український уряд», - написав Маск.

Раніше Маск заявив, що його компанія SpaceX хоче відмовитися від фінансування послуг супутникового інтернет-зв'язку в Україні, який забезпечується терміналами Starlink, переданими як допомога. Він направив листа до Пентагона з проханням взяти на себе фінансування роботи Starlink в Україні.

15 жовтня міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс закликав створити коаліцію для фінансування роботи супутникового інтернет-зв'язку Starlink в Україні або знайти альтернативного постачальника.

Зі свого боку редакція ASN хоче нагадати, що Ілон Маск розпочав постачання своєї продукції в Україну через 4 дні після початку війни – 28 лютого, коли ще всі західні уряди не були впевнені, що Україна вистоє у протистоянні фашистській росії. У сучасній війні комунікація військ та отримання командуванням оперативної обстановки з місць є одним із основних факторів успіху на полі бою. І саме це забезпечила компанія SpaceX для українських військ як на початку війни, так і протягом усього подальшого протистояння.

Використання терміналів зв'язку Ілона Маска були зведені нанівець усі кошти фашистської Росії, які вона витратила на розробки засобів радіоелектронної боротьби (РЕБ) і досягла в цьому напрямі чималих успіхів. Зокрема:

комплекс РЕБ 1РЛ257 «Красуха-4». Дані її ТТХ засекречені. З відкритих джерел відомо, що комплекс РЕБ "Красуха-4" здатний "глушити" як сигнал РЛС, а й канали управління безпілотними літальними апаратами. Діє на відстані до 300 км.

комплекс РЕБ РБ-341В "Леєр-3". Комплекси здатні гарантовано придушувати мережі 3G і 4G. Він здатний підміняти вежі стільникового зв'язку та відправляти абонентам SMS, звукові, а в перспективі і невеликі відео повідомлення. БПЛА комплексу «глушать» базові станції та займають їхнє місце, стаючи віртуальними стільниковими станціями.

комплекс РЕБ РБ-109A "Біліна". Автоматизована система керування засобами РЕБ. Система проводить аналіз радіоелектронного середовища в радіусі до 100 км та ставить перешкоди в роботі найбільш пріоритетних цілей. Точної інформації про можливості та характеристики комплексу немає.
Ставлення редакції до компанії SpaceX та самого Ілону Маску, незважаючи на досить неоднозначні його висловлювання в соціальних мережах, що викликали велику хвилю обурення в українському сегменті, залишається незмінним – їхня допомога на початку війни була безцінною і за це треба бути вдячною.

Читайте АСН в Google News