Загибель мобілізованих та погана їх підготовка викликали критику на адресу військового командування, - ISW

15.10.2022, 06:45

Американські аналітики Інституту вивчення війни (ISW) відзначають посилення активності військових блогерів на Росії, викликане офіційним визнанням фашистської владою на Росії загибелі 5 мобілізованих.

Російські блогери-пропагандисти почали вити про те, що влада занижує кількість втрат, яка суттєво вища через відсутність підготовки, спорядження, згуртованості підрозділів та командирів, а також неодноразових випадків неправомірної мобілізації.

Зокрема, російські блогери звинуватили командувача 58-ї загальновійськової армії Південного військового округу Зуська в тому, що він наказав негайно перекинути мобілізованих 15-го полку 27-ї мотострілецької бригади з Московської області.

Аналітики зазначили, що спроба російської влади відвернути увагу від так званої "часткової мобілізації" ракетним обстрілом мирних українських міст виявилася неефективною. Ті ж російські блогери псевдо-патріоти прогнозують втрату 10 тисяч призовників вже до кінця зими, звинувачуючи владу в безсистемному відправленні мобілізованих на фронт.

Читайте АСН в Google News