Народні прикмети на 15 жовтня: що не можна робити цього дня

15.10.2022, 07:30

Православні цього дня згадують трьох мучеників: Кіпріана, Юстину та Феоктиста. У народі 15 жовтня називають днем ​​Купріяна та Устіньї і вірять, що цього дня можна відвести від себе увагу темних сил. Для цього чоловіки мають помолитися Купріяну, а жінки – Устиння.

Також щоб уникнути пристріту, 15 жовтня не слід одягати яскравий одяг, особливо червоного кольору та всіх його відтінків. А якщо ні, то в житті може наступити затяжна чорна смуга. У цьому впевнені наші предки.

Вони ж не радили цього дня з'ясовувати стосунки (або навіть говорити на підвищених тонах) - і все з тієї ж причини: через підвищену активність нечисті 15 жовтня. Так що цієї суботи краще поводитися якомога тихіше і по можливості не йти далеко від будинку.

15 жовтня не варто ночувати на чужій подушці – можна приміряти на себе чиюсь долю, говорили батьки. І рекомендували цього дня будь-що-будь опинитися у своєму ліжку. Навіть дуже пізно. Якщо такої можливості немає, потрібно підкласти під голову фото сильної людини.

До речі, якщо 15 жовтня доведеться повертатися додому після заходу сонця, самотужки цього робити не варто. Потрібно або взяти з собою проводжатого, або покласти в кишеню оберіг (підійде навіть те саме фото).

Заборонено цього дня сміятися з чужих помилок, обговорювати когось у негативному ключі, пліткувати. Наші пращури говорили: "Саме пізнати біль доведеться". Причому маються на увазі, скоріше, не фізичні, а моральні страждання.

Читайте АСН в Google News