Помер актор із «Гаррі Поттера»

15.10.2022, 08:30

Помер актор Роббі Колтрейн — Геґрід у «Гаррі Поттері»

Про смерть актора  Роббі Колтрейна, виконавця ролі Хагрид у «Гаррі Поттере», у п'ятницю, 14 жовтня, повідомила його агент. Помер він у лікарні, у містечку Ларберт в окрузі Фолкерк (Шотландія) 2022 року на 73-му році життя

 

Відомо, що актор останні два роки тяжко хворів, після того як у 2019 році він опинився в інвалідному візку через гострий остеоартрит. Весь цей час він перебував у лікарні під наглядом медиків, але вони не змогли врятувати його життя.

Крім ролі в «Гаррі Поттері», він був відомий як виконавець ролі доктора Едді «Фітца» Фітцжеральда в британському телевізійному серіалі «Метод крекера», а також роллю сестри Інвіолати у фільмі «Монахіні у бігах».

"Він був чудовим актором, блискуче дотепним. Після 40 років спільної роботи мені його не вистачатиме", – цитує сайт слова агента актора.

Роббі, мабуть, найкраще запам'ятають упродовж наступних десятиліть як Геґріда. Роль, яка приносила радість і дітям, і дорослим, щотижня викликала потік листів від шанувальників протягом 20 років. сказала агент актора.

Найвідоміші фільми, в яких зіграв Роббі Колтрейн

Найбільшу популярність Колтрейну принесли фільми про Гаррі Поттера. Також він зіграв у інших відомих фільмах:

  • "Монахи в бігах";
  • "12 друзів Оушена";
  • "Караваджо";
  • "З пекла";
  • "Золоте око".

 

Читайте АСН в Google News