Наслідки вибуху Кримського мосту – чистка у військовому відомстві на росії

09.10.2022, 09:28

Американські аналітики Інституту вивчення війни (ISW) пишуть про глобальні чистки на росії: Шойгу та Герасимова могли замінити, а неугодних військових заблокувати.

Минулої доби міністра оборони Сергія Шойгу міг замінити Тульський губернатор Олексій Дюмін, а начальника Генштабу Валерія Герасимова - заступник головнокомандувача сухопутними військами Олександр Матовніков. Про це повідомляють з посиланням на російських військових блогерів, які підтримують групу Вагнера.
Також про пошук "цапів-відбувайлів" на Росії повідомила українська розвідка. За інформацією ГУР у Москві почалися арешти військових. До міста увійшли підрозділи дивізії оперпризначення імені Дзержинського - "еліти" Росгвардії. Відомо про численні арешти, затримання та блокування військових. Також усі військові підрозділи по периметру Москви приведені у підвищену бойову готовність.

Окремо повідомляється, що вчора Шойгу призначив Генерала Армії Суровікіна командувачем всього угрупування військ, що воює в Україні. Але на тлі Кримського мосту ця подія залишилася мало освітленою.

Читайте АСН в Google News