ISW: Росія вдає, що просування ЗСУ під Херсоном немає

30.08.2022, 10:40

Міноборони Росії ввечері 29 серпня заявило, що український контрнаступ у Херсонській області був обмеженим і невдалим, задавши тон подальшим обговоренням у російському медіапросторі, йдеться у щоденному зведенні американського Інституту вивчення війни (ISW). Окупаційне відомство стверджує, що українські сили зазнали великих втрат у живій силі та техніці після невдалої спроби просування у трьох невстановлених напрямках у Херсонській області.
Слідом за російським міноборонами з аналогічними заявами стала виступати влада на окупованих російськими військами територіях та проросійські блогери.

Ці зневажливі заяви вказують на те, що Кремль прагне зберегти видимість великих військових успіхів Росії в Україні, вважають в ISW.

Тим часом російські та західні джерела стверджують, що українські війська звільнили п'ять населених пунктів протягом першого дня контрнаступу і як мінімум на одній із ділянок фронту просунулися на 5-6 кілометрів.

Як українська, так і російська влада закликала населення на заході Херсонської області евакуюватися чи сховатися у притулку.

Українські сили 28 і 29 серпня продовжували завдавати ракетних ударів по російським складам боєприпасів, лініям постачання та опорним пунктам.

Російська армія намагається відновити зруйновані мости через Дніпро та перекидає нову техніку під Херсон через понтонну переправу, але ця лінія постачання вразлива для ударів ЗСУ, пишуть експерти.

Найближчими днями зусилля Росії (росії фашистської) з логістики, що залежать від маріупольського залізничного транзиту, швидше за все, ослабнуть через відсутність електрики, пошкодження станційних кранів та повені, що перешкоджають роботі залізниці в Маріуполі.

Читайте АСН в Google News