Орки планують наступ на Запорізькому та Херсонському напрямку - ISW

22.05.2022, 08:07

Американські експерти з Інституту вивчення війни (ISW), аналітика яких є у відкритому доступі і часто використовується в ЗМІ, заявили, що російсько-фашистські війська здійснюють перегрупування і стягують сили на Запорізькому та Херсонському напрямку. Аналітики Інституту розцінюють таку поведінку військ країни-бензоколонки як підготовку до потенційного наступу.

Також експерти роблять висновок про те, що такі дії російсько-фашистських окупантів можуть свідчити про наміри перетворити окуповані території Херсона та Запоріжжя на квазіреспубліку.

Зазначається, що запоребрикові війська поповнюють особовий склад своїх бандитських збройних формувань у Високопілля та Архангельському на півночі Херсонської області в очікуванні посилення бойових дій у районі кордону Херсонської та Миколаївської областей.

В Інституті звернули увагу на те, що Запорізька обласна військова адміністрація відзначила високу концентрацію російських військ в Інженерному, на південь від Гуляполя, що вказує на те, що окупанти потенційно готуються до продовження наступу на Гуляполі.

"Окупаційні сили в Мелітополі вивішують прапори на честь 220-річчя Таврійської губернії, що може свідчити про намір російських військ перетворити окуповані території в Херсоні та Запоріжжі на квазіреспубліку, як "ЛНР" або "ДНР", але також підкреслює відсутність послідовності у вирішенні по всій Україні", – пишуть експерти.

Раніше військові експерти ISW писали, що російські окупанти, певно, відмовилися від плану великомасштабного оточення Збройних сил України на Донбасі. Війська російських орків планували взяти українські підрозділи у кільце "від Донецька до Ізюму". Проте натомість вони, швидше за все, вирішили обмежитись повним захопленням території Луганської області. Про це йдеться у звіті Інституту дослідження війни.

Читайте АСН в Google News