Аналітики вважають, що російські окупанти видихнулися для планів великого оточення

13.05.2022, 07:47

У своєму вечірньому зведенні від 12 травня американський Інститут вивчення війни висловив припущення, що окупаційна російсько-фашистська армія вбивць, ґвалтівників і мародерів видихнулася і змушена відмовитися від планів прорватися на південь від Ізюму з метою оточення ЗСУ на Донбасі. У зв'язку із чим тепер окупанти зосереджуються на задачах меншого масштабу.

"Російські сили, можливо, відмовляються від спроб великого оточення українських військ по лінії Ізюм-Слов'янськ-Дебальцеве на користь менш глибокого охоплення Сєверодонецька та Лисичанська", - пишуть співробітники Інституту вивчення війни.

За їхньою оцінкою, заснованою на багатьох джерелах, починаючи із заяв воюючих сторін, російські сили, схоже, станом на 12 травня контролюють майже все Рубіжне і взяли селище Воєводівка на північ від Сєверодонецька, а найближчими днями, ймовірно, спробують штурмувати сам Сєвєродонецьк. адміністративний центр української частини Луганської області

"(Але) неясно, чи зможуть російські сили оточити або тим більше взяти Сєвєродонецьк та Лисичанськ [...] Наступ росіян завжди на цій війні ув'язав у зонах забудови, і навряд чи ці території будуть чимось відрізнятися", - пишуть американські аналітики .

Читайте АСН в Google News