Байден: Війна в Україні – поворотний пункт історії

03.05.2022, 22:45

Криза в Україні є поворотним пунктом історії, який трапляється раз на 6-8 поколінь.

Про це заявив президент США Джо Байден у промові під час відвідування заводу компанії Lockheed Martin у штаті Алабама, яка виробляє протитанкові ракети "Джавелін". Відео виступу Джо Байдена можна подивитися тут.

 

 

Ще із заяви Байдена:

  • Громадянські люди в Україні пішли захищати свою країну: ми маємо їм допомагати.
  • США направили понад $3 млрд допомоги Україні з початку повномасштабного наступу путіна.
  • Кожен платник податків робить свій внесок у захист демократії в Україні.
  • Відправляючи українцям зброю, а не американських солдатів, ви (Lockheed Martin) уберегаєте нас від третьої світової війни.
  • Завдяки постачанням РПГ Javelin в Україні з'явилися нові імена – Джавелін та Джавеліна.

Він заявив, що або Захід підтримує Україну, або спостерігає за звірствами Росії, зазначивши, що без Javelin важко було б зупинити Росію

"Закликаю конгрес якнайшвидше виділити гроші на озброєння для України. Нехай зберігає вас Господь та збройні сили" – сказав президент США

 

Під час свого виступу Байден, коли він сказав про поворотний пункт в історії, він згадав не лише режим Путіна, а й Китай:

"Ми переживаємо вирішальний момент в історії, який відбувається приблизно раз на шість-вісім поколінь. Зараз відбувається боротьба у світі між демократією та автократією - Сі Цзіньпін у Китаї. Я говорив з ним по телефону, і він відверто каже, що демократія не може існувати у ХХІ столітті".

 

Читайте АСН в Google News