Оперативне зведення Генштабу ЗСУ на ранок 43-го дня війни

07.04.2022, 07:08

За повідомленням Генерального штабу ЗСУ, станом на ранок сорок третього дня війни 7 квітня 2022 року російські окупаційні війська продовжують підготовку до наступальної операції на сході України, метою якої є встановлення повного контролю над територією Донецької та Луганської областей.

 

На Слобожанському напрямку противник і надалі блокує місто Харків.

На Донецькому та Таврійському напрямах ворог продовжує артилерійські обстріли населеного пункту Попасна. Також окупанти безуспішно намагалися прорвати оборону підрозділів наших військ у районі населеного пункту Новотошківське.

Частина російських підрозділів, що виводяться, розміщується в наметових містечках на території ряду областей Російської федерації, що межують з Україною.

Військовослужбовці відмовляються брати участь у подальших бойових діях на території України. Морально-психологічний стан зазначеного особового складу низький і має тенденцію до погіршення.

Російські військові комісаріати активізували роботу з військовозобов'язаними, звільненими з військової служби після 2012 року, які мають військово-облікові спеціальності водія, механіка-водія, розвідника, а також молодших командирів.

▪️Окупанти здійснюють примусове вивезення населення Маріуполя у тимчасово окуповані райони Донецької області.

▪Угрупуванням Повітряних Сил ЗСУ за попередню добу було вражено три повітряні цілі: крилата ракета, БПЛА та бойовий літак

Читайте АСН в Google News