Міністр оборони Чехії відкрито висловила позицію країни, відмовившись їхати на зустріч міністрів оборони V4 в Угорщині.

26.03.2022, 09:55

Міністр оборони Чехії відмовилася їхати до Угорщини на зустріч міністрів оборони країн Вишеградської групи через політичну позицію приймаючої країни.

Причина - бездіяльність Угорщини щодо підтримки України та тиску на Росію, що розв'язала війну.

«Я особисто не поїду до Угорщини на зустріч міністрів оборони V4 (СР-чт). У них наступного тижня вибори, і мені не належить брати участь там у передвиборчій кампанії. Я завжди підтримував V4 і дуже шкодую, що дешева російська нафта для угорських політиків важливіша за українську кров», — написала в Twitter Яна Чорнохова.

Нагадаємо, що Німеччина, Австрія та Угорщина виступають проти припинення закупівель російських енергоресурсів. Про це раніше заявив польський прем'єр Матеуш Моравецький.

Він повідомив, що "великі країни, зокрема Німеччина, і деякі маленькі, такі як Австрія чи Угорщина, більш стримані, утримуються від вимог порвати тут і зараз, і якнайшвидше припинити торгівлю з Росією".

Крім цього у заяві глави МЗС Угорщини Петера Сійярто, опублікованій у Facebook 25 березня сказано, що Угорщина проти постачання зброї для України через свою територію, а також сказано про те, що Будапешт зробить усе можливе, щоб захистити угорців від війни і не відмовиться від російського газу та нафти.

Читайте АСН в Google News