Австрійський лижник розповів, як допінг впливає на результати

21.02.2022, 15:03

Норвезький таблоїд Dagbladet взяв інтерв'ю у австрійського лижника Макс Хауке, який попався на застосуванні допінгу. Макс Хауке у великому інтерв'ю Dagbladet розповів, чому він вживав допінг, як обманювали систему контролю за дотриманням антидопінгових правил.

Хауке розповів застосування допінгу: як переливання крові впливали на його результати. Спортсмен займався переливанням крові з 2016 до 2019 року, після чого його шахрайство розкрилося.

«Якщо я біг 30 хвилин, то з допінгом результати покращувалися на 30 секунд. Якщо брати годинну дистанцію, можна було відіграти хвилину. Я ставав набагато кращим після допінгу.

Багато хто подумає, що це невеликі числа. Але це не так. Якщо подивитися на протоколи, то це прискорення дозволяє досягти багато чого. Наприклад, на 15-кілометровій дистанції 30-секундне покращення результату дозволить піднятися з 30-го на 15-те місце.

Мені дуже хотілося досягти успіху на домашньому етапі Кубка світу. Я думав, що багато моїх конкурентів приймають допінг. Тому вирішив також його прийняти, щоб досягти більш високих результатів», - цитує Хауке Dagbladet.

Читайте АСН в Google News