Народні прикмети на 8 лютого: що не можна робити у цей день

08.02.2022, 07:30

Народна назва цього дня: Федір, Федоров день, Федір-поминальник, перелом зими, Федір-застільник, Федір Студіт, заметуха.

Не слід мити або підмітати підлогу. Вважається, що так можна позбавитися всього хорошого: удачі, достатку і навіть здоров'я мешканців. Взагалі будь-яке прибирання краще відкласти на другий день.
Не рекомендується одягатися в чорний одяг, інакше можна привернути до себе увагу темних сил. Якщо через обставини по-іншому одягнутися не можна, потрібно додати в образ світлий елемент: хустку або прикрасу.

Загалом 8 лютого не можна надягати надто поношені чи брудні речі. Інакше можна втратити успіх на найближчий рік.

Цього дня не лише одяг, а й помисли мають бути чистими. У жодному разі не можна заздрити комусь і тим більше бажати зла. До того, хто не послухається цієї заборони, негатив повернеться у триразовому розмірі.

Сни цієї ночі покажуть ваші приховані сили, а також погані звички характеру, яких необхідно позбутися якнайшвидше.

Крім того, у сновидіннях може виникнути якесь попередження. Після пробудження потрібно записати побачене і поспостерігати за тим, що говорять оточуючі - у їхніх словах може бути підказка, яка дозволить правильно інтерпретувати сон та уникнути неприємностей.

Прикмети та звичаї: на Федора було прийнято гадати, яка погода буде навесні – від цього залежав майбутній урожай. Для цього катали по страві горох і прислухалися: якщо горошини відскакують від страви і ніби дзвенять – буде мороз (погано для врожаю); якщо ж горошини катаються тихо, то буде хуртовина, яка землю вкриє теплим покривалом.

Читайте АСН в Google News