На Росії мають намір збільшити військову присутність у Білорусі до 30 тис. військових - постпред США

02.02.2022, 23:12

Постійний представник США при Організації Об'єднаних Націй Лінда Томас Грінфілд, на сьогоднішньому засіданні Ради Безпеки ООН, яке було скликане з ініціативи США для обговорення ескалації Росією конфлікту на кордоні з Україною, заявила, що на Росії заплановано збільшити чисельність окупаційних російських військ на українсько- до 30 000 чоловік.
«Росія вже направила до Білорусі 5000 військовослужбовців, балістичні ракети малої дальності, сили спеціального призначення та зенітні батареї. Ми бачимо докази, що Росія має намір збільшити чисельність військ на білорусько-українському кордоні до 30 тисяч на початку лютого», - сказала Грінфілд на засіданні РБ ООН, яке було скликане з ініціативи США для обговорення українсько-російської кризи.

За словами дипломата, «сьогоднішня агресія Росії становить загрозу не лише для України, а й для Європи та міжнародного порядку».

"Росія розмістила понад 100 000 військовослужбовців на кордоні з Україною, що є найбільшою концентрацією військ у Європі за останні роки", - додала Грінфілд.

Вона попередила, що якщо Росія "продовжить вторгнення в Україну, то наслідки будуть страшними".

За словами постпреда, якщо ця ситуація пов'язана із заклопотаністю Росії питаннями безпеки в Європі, США пропонують Москві обговорити існуючі проблеми в цій сфері за столом переговорів.

Читайте АСН в Google News