Блінкен обговорив із Кулебою підсумки зустрічі з Лавровим у Женеві. Якою буде відповідь США у разі вторгнення РФ до України?

22.01.2022, 16:03

Після проведених учора переговорів між держсекретарем США із главою МЗС РФ, Ентоні Блінкен на прес-конференції за підсумками зустрічі заявив, що США готові швидко відреагувати на агресію проти України. У своїй промові Блінкен знову зазначив, що США повністю підтримують суверенітет та територіальну цілісність України. І висловив надію на вирішення ситуації дипломатичним шляхом.

Також, після переговорів Ентоні Блінкен провів телефонну розмову з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебом після. Про це повідомляє прес-служба Держдепу, а також про це повідомив сам міністр Кулеба у своєму твіттері акаунті.

У розмові держсекретар розповів про підсумки своїх зустрічей з представниками партнерів та російськими чиновниками в Берліні та Женеві та наголосив, що будь-яке подальше вторгнення РФ в Україну призведе до «швидкої, жорсткої та єдиної відповіді» з боку США та союзників.

Держсекретар також підтвердив підтримку США суверенітету та територіальної цілісності України та запевнив, що без України не прийматимуть жодних рішень щодо неї.

«Ентоні Блінкен поінформував мене про підсумки зустрічей у Берліні та Женеві. Я вдячний за нашу тісну координацію. Обговорили подальше зміцнення обороноздатності України. Дипломатичний трек контактів із РФ продовжує працювати, і це добрі новини», — написав Кулеба у своєму Twitter.

 

 

Читайте АСН в Google News