Каннабіс захищає від зараження коронавірусом, - дослідження

13.01.2022, 12:00

Дослідження Фармацевтичного коледжу та Інституту Лінуса Полінга в США показало, що з'єднання конопель, виявлені в ході досліджень Університету штату Орегон за допомогою методу хімічного скринінгу, винайденого в OSU, демонструють здатність запобігати проникненню вірусу, що викликає COVID-19, клітини людини.

Тобто зроблено серйозну заявку на те, що людина може не заразитися COVID-19.

Результати дослідження під керівництвом Річарда ван Брімена, дослідника з Глобального інноваційного центру конопель штату Орегон, Фармацевтичного коледжу та Інституту Лінуса Полінга, були опубліковані в Journal of Natural Products.

Про це повідомляє АСН-Україна з посиланням на MedicalXpress.

За словами ван Брімена, коноплі, відомі з наукової точки зору як Cannabis sativa, є джерелом клітковини, харчових продуктів та кормів для тварин, а численні екстракти та сполуки конопель додаються в косметику, лосьйони для тіла, харчові добавки та продукти харчування.

Вчені виявили, що пара каннабіноїдних кислот зв'язується із шиповидним білком SARS-CoV-2, блокуючи критичний етап у процесі, який вірус використовує для зараження людей.

За даними дослідження, каннабігеролінова кислота CBGA, і каннабідіолінова кислота CBDA, з'єднуються зі спайк-білком. Саме проти нього спрямовані всі існуючі вакцини та терапія антитілами.

"Ці каннабіноїдні кислоти у великій кількості містяться в коноплі та в багатьох екстрактах конопель. Це не наркотичні речовини і вони не містять психоактивних інгредієнтів марихуани, тому безпечні для людей. І наше дослідження показало, що вони були однаково ефективні проти всіх варіантів SARS-CoV- 2, включаючи варіанти "Дельта" та "Омікрон", - зазначили вчені.

Читайте АСН в Google News