На Росії зареєстрували препарат для лікування коронавірусу

23.12.2021, 15:45

МОЗ Росії зареєструвало інгаляційний препарат для лікування коронавірусної інфекції "МІР-19". Про це повідомила прес-служба Федеральної медико-біологічної агенції (ФМБА).

"22 грудня 2021 року МОЗ Росії зареєструвало препарат для лікування нової коронавірусної інфекції "СВІТ 19", розроблений за дорученням керівника ФМБА Росії Вероніки Скворцової у ФДБУ "ГНЦ Інститут Імунології" ФМБА Росії", - йдеться в повідомленні.

Назва препарату розшифровується як "Мала інтерферуюча РНК", а дія заснована на застосуванні мікроРНК, що блокують певні сайти РНК-вірусу, ті сайти, які відповідають за копіювання молекули вірусу.

Головними компонентами препарату є синтетичні молекули малих інтерферуючих РНК (міРНК), які всередині інфікованої клітини організму націлюються на геном патогену та сприяють його деградації.

“Доклінічні дослідження виявили виражений противірусний ефект препарату щодо SARS-CoV-2 (зниження вірусного навантаження у 10 тис. разів) та його низьку токсичність.

Результати опубліковані у провідному світовому високорейтинговому журналі імунології Allergy”, - повідомили у відомстві.

Читайте АСН в Google News