Мігранти були помічені у Мінську на Кам'яній Гірці

29.11.2021, 13:30

В одному з місцевих мінських пабліків передплатниця поділилася своїм досвідом спілкування з мігрантами, які зненацька з'явилися в одному зі спальних районів Мінська.

Як виявилось, мігранти досі не розуміють, що вони є "акторами" політичної гри.

За повідомленням передплатниці, після невдалої спроби нелегального перетину кордону, велика група мігрантів дісталася мінського спальника і планує незабаром знову спробувати потрапити до Європи:

«Мінськ, Кам'яна Гірка. Біля сусіднього будинку стоїть ще одна група. Загалом їхня людина 30. Одна з них розмовляє англійською. Сказала, що на кордоні їх не пропустили, але вони намагатимуться знову. Також уточнила, що білоруська сторона допомагала їм у процесі перебігу через кордон, але не надавала продуктів чи одягу. Вони не хочуть повертатися назад — кажуть, що там бідність, диктатура і немає роботи (зовсім як у нас). Кажуть, що не хочуть сидіти в Німеччині, а працюватимуть і навчатимуться. Вони дуже здивувалися, коли я сказала, що вони лише пішаки в жорстокій грі. І вони зовсім не знають про диктатуру в Білорусі і навіть не підозрюють, куди потрапили насправді».

Читайте АСН в Google News