На Росії в одній з колоній бунтують зеки

16.10.2021, 09:15

На Росії днем ​​в п'ятницю 15 жовтня в одній з виправних колоній Владикавказа, збунтувалися кількасот в'язнів. Приводом таких досить небезпечних як для Росії дій з боку арештантів стали нестерпні умови утримання і побиття з боку адміністрації.
Про це повідомляють російські ЗМІ.
Попередньо, на ранок суботи 16 жовтня інформації про штурм з боку силовиків не надходило, хоча колонія оточена поліцією, на місці готуються до штурму Росгвардія і ОМОН. На підтримку залучили зведені полки з Владикавказа і Чечні.

ФСВП (служба виконання покарань) повідомляє, що призвідниками були двоє ув'язнених, які перебували в ізоляторі. Однією з причин бунту стали масові обшуки, проведені напередодні. До них приєдналися і інші. В результаті засуджені поламали камери, внутрішні двері. В результаті бунту травми отримали кілька арештантів.

Ув'язнені і їх родичі приводом для бунту називають рукоприкладство з боку співробітників пенітенціарної установи. Дружина одного із засуджених розповіла, що режим перебування посилюють.

З'явилася також запис ймовірного розмови з одним з бунтівників. Він розповів, що знаходилися в штрафному ізоляторі побили гумовими кийками. А вони відповіли - різали себе.

У мережі також з'явилися фото побоїв ув'язнених.

Читайте АСН в Google News