В Україні терміново вилучають з аптек два популярних препарату, що призвели до смерті пацієнтів. Серед них звичайний фізрозчин

14.10.2021, 16:07

Через зафіксованих в Україні летальних випадків від алергічної реакції пацієнтів, відповідні служби з лікарських засобів і контролю за наркотиками наклали заборону на два медичних препарату, які зараз терміново вилучаються з аптек та лікарень. Інформація про заборону вже опублікована в реєстрі документів на офіційному сайті.

Заборонені наступні препарати: натрію хлорид і Аміцил від двох різних українських виробників, які є лідерами ринку в своїх нішах: ПАТ «Київмедпрепарат» і «Юрія-Фарм».

заборона Аміцилу

На території України ін'єкції Аміцил об'ємом 1 мл у флаконах з ліофілізат наказано терміново вилучити. Вилучають ліки тільки від ПАТ «Київмедпрепарат». Це національний лідер з виробництва антибактеріальних препаратів в країні.

Летальний випадок через нього стався при ін'єкції препарату № серії 0030139. Це напівсинтетичний антибіотик, який застосовується при лікуванні інфекцій, широкого спектра дії. Вилучення проводять через приміщення медпрепарату в карантин. Медичні установи повинні обов'язково поінформувати Держлікслужби.

Заборона натрію хлориду

Звичайний сольовий розчин для ін'єкцій також призвів до смерті пацієнта. Саме зараз діє наказ про вилучення і заборону реалізації розчину натрію для ін'єкцій об'ємом 9 мл, № серії АА6941 / 1-1 від "Юрія-Фарм". Ця компанія покриває 60% потреб ЛПУ в госпітальних розчинах.

Зараз дані про постраждалих не розголошують. У тому, що причиною смерті стали саме ці медикаменти сумнівів немає. Про це вже повідомили відповідні органи. Держлікслужба повідомляє, що заборона буде діяти невизначений термін. потрібно провести перевірки, аналізи, а потім приймати кінцеве рішення.

Читайте АСН в Google News