Зеленський наполягає на посиленні санкцій проти Росії

13.10.2021, 14:15

Президент України Володимир Зеленський наполягає на посиленні санкцій тиску ЄС проти Росії і застосуванні обмежувальних заходів проти всіх, хто брав участь в організації виборів в Державну Думу РФ на тимчасово окупованій території України.

Про це Зеленський заявив під час спільної прес-конференції з президентами Європейської ради Шарлем Мішелем і Європейської комісії Урсулою фон дер Ляйен за результатами 23-го саміту Україна-ЄС, повідомляє власний кореспондент УКРІНФОРМу.

«Ми вдячні за те, що Європейський Союз з року в рік продовжує обмежувальні заходи щодо Росії. Але потреба в зміцненні санкцій тиску назріла давно. У санкційні списки повинні потрапити всі, хто брав участь в організації та проведенні виборів до Держдуми Російської Федерації в окупованому Криму, місті Севастополь і на тимчасово окупованих територіях України на Донбасі », - підкреслив глава держави.

Він також зазначив, що без уваги не повинні залишитись й системні порушення прав людини на тимчасово окупованій Кримському півострові.

У той же час Зеленський підкреслив, що важливим кроком у цьому напрямку є рішення Ради ЄС про санкції проти восьми представників так званої судової влади окупованого Криму.

Читайте АСН в Google News