Зеленський: Росія не хоче швидкого закінчення війни на Донбасі

10.09.2021, 19:50

Президент України Володимир Зеленський відзначає, що хотів би провести предметний саміт лідерів країн - учасниць Нормандського формату, який закінчився б конкретними результатами і максимально наблизив припинення війни на Донбасі і деокупацію українських територій. Про це глава держави заявив під час зустрічі YES Brainstorming Ялтинської європейської стратегії в Києві, передає персс-служба Офісу президента.

Відповідаючи на питання, чи змінилося його ставлення до президента Росії Володимира Путіна, Володимир Зеленський сказав, що про це ніколи думати.

«Мене більше цікавить, чи можемо ми дійсно предметно зустрітися. Чи не декларативно, як він це робить з деякими державами, а дійсно зустрітися більш предметно, ніж це було на першій зустрічі в Нормандські форматі », - підкреслив президент України.

У той же час глава держави не виключає ймовірності повномасштабної військової агресії Росії проти України, але вважає, що це буде найбільшою помилкою РФ, адже після цього буде важко уявити добросусідські відносини між країнами.

Читайте АСН в Google News