Таліби хочуть передати через Росію сигнал лідерам ополчення в Панджшері

22.08.2021, 15:30

Як повідомив російський посол в Афганістані Дмитро Жирнов в ефірі блогу одного з найвідданіших пропагандистів Кремля, угруповання "Талібан" звернулася до Кремля з проханням сприяти в налагодженні політичного діалогу з повстанцями в Панджшерском ущелині.
«У нас сьогодні був в посольстві високопоставлений представник політичного офісу талібів, і він просив, знаючи, що Росія користується великим авторитетом в Афганістані у різних політичних сил, просив нас передати панджшерцам політичний сигнал», - заявив посол.

Він зазначив, що в цей регіон перемістився перший віце-президент Амрулла Салех, який проголосив себе новим главою держави після втечі президента Афганістану Ашрафа Гані з країни.

Посол зазначив, що угруповання розраховує на знаходження мирного шляху вирішення ситуації в ущелину, наприклад через досягнення політичної угоди.

Також Жирнов повідомив, що обстановка в Кабулі восьму добу залишається спокійною.

Варто відзначити, що на Росії до сих піт називають "Талібан" забороненої на території РФ організацією, однак првие особи держави ведуть з ними діалог і налагоджують політичні зв'язки. Як тут не згадати старий анекдот "ви або хрестик зніміть, або труси одягніть".

Читайте АСН в Google News