Карта погоди на 10 липня

10.07.2021, 08:00

Прогноз погоди на суботу, 10 липня.

Як і прогнозували синоптики, в Україні прийшов антициклон, через якого і підвищилася температура повітря. За прогнозом, у вихідний, суботу, 10 липня буде спекотно як в пустелі Сахара. Однак, в ряді регіонів синоптики прогнозують дощі та грози. Детальна карта погоди з'явилася на сайті Українського гідрометцентру.

Оскільки повітря вдень прогріється по країні вище +30, найкращим порятунком від спеки буде пляж. Благо, в вихідний день у більшості українців буде на це час.

У західних областях погода буде різною - частина регіонів накриють дощі і грози, а в інших містах буде сухо і сонячно.

Опади синоптики обіцяють в Ужгороді, Чернівцях, Івано-Франківську та Львові. Температура в цих містах буде від +28 до +31. В інших містах - Рівному, Луцьку, Тернополі дощ не повинен зіпсувати сонячну погоду.

Також дощі і грози накриють південні області України. В Одесі буде трішки прохолодніше - в межах +28 ... + 30, у Миколаєві - +30 ... + 32, в Херсоні та Запоріжжі - +31 ... + 33. У Криму синоптики теж обіцяють опади, в Сімферополі температура складе +30 ... + 32.

У північних областях очікується температура в районі +31 ... + 33. У столиці України - місті Київ 10 липня теж буде пекельна спека і сонячно, дощів не передбачається.

У центральних областях синоптики обіцяють суху погоду, у Вінниці та Кропивницького - +30 ... + 32, у Черкасах - +31 ... + 33.

У східних областях у суботу, 10 липня найжаркіша температура прогнозується в Луганську - +32 ... + 34. такий спеки не буде ніде по Україні. У Донецьку і інших містах району - +31 ... + 33.

Як видно з прогнозом, слід готуватися до спеки, брати з собою панамки на вулицю і сонцезахисний крем, а також воду в дорогу.

Читайте АСН в Google News