Перша в світі країна, яка вирішила узаконити криптовалюта зіткнулася з проблемою

18.06.2021, 09:31

Як відомо, Сальвадор став першою в світі країною, яка узаконила біткоіни в якості офіційного платіжного засобу.

Про це повідомив на своїй сторінці в Twitter парламенту країни. Президент країни Найіб Букела повідомив, що підпише документ найближчим часом, після чого той «негайно» вступить в силу. Для створення інфраструктури під платежі в криптовалюта буде дано 90 днів.
Відповідне рішення було прийнято парламентом країни 9 червня.

10 червня представник МВФ Джеррі Райс заявляв, що з визнанням біткоіни офіційним платіжним засобом в Сальвадорі є ряд економічних, фінансових і юридичних труднощів. Професор прикладної економіки в Університеті Джонса Хопкінса Стів Ханке також стверджував, що прийняття біткоіни платіжним засобом може повністю зруйнувати економіку Сальвадора.

Однак, не дивлячись на весь оптимізм сальвадорців, використання криптовалюта на державному рівні виявилося не простим завданням.

16 червня міністр фінансів Сальвадора Алехандро Селайя повідомляв, що уряд країни звернулося за технічною допомогою до Світового банку, щоб використовувати біткоіни в якості законного платіжного засобу поряд з доларом США. За словами Селайї, Міжнародний валютний фонд (МВФ) "не проти» того, щоб Сальвадор перевів економіку на біткоіни.

Всесвітній банк заявив, що не може допомогти владі Сальвадора в переході на використання біткоіни, пише Reuters. В організації зазначили, що готові надавати допомогу уряду Сальвадору, але використання криптовалюта на державному рівні - це не те, що Всесвітній банк може підтримати через недостатню прозорість і неекологічності біткоіни.

Читайте АСН в Google News