Холодне літо 21-го. Сьогодні вночі до 4 градусів тепла.

31.05.2021, 14:40

Погода зовсім не бажає нас радувати теплими днями, а синоптики - прогнозом сонячних днів. Більш того, вони більше схиляються до того, що початок літа в 2021 році буде далеко не літнім. Завтра починається календарне літо, однак 1 червня в Україні не стане ні тепліше, та й дощів менше не буде.

Так на своїй сторінці в телеграм, народний синоптик Наталка Діденко розповіла, яка погода нас чекає на початку літа.

У вівторок над Кримом і Приазов'ям розташується циклон (карта 1), який своїм атмосферним фронтом принесе дощі на значну частину території України.

Тому дощі, а місцями і сильні зливи, завтра прогнозуються на півдні, на сході і в більшості центральних областей України. До дощів приєднається сильний східний і північно-східний вітер.

До північних областей циклон не добереться, хіба що ввечері в Сумській області можливий невеликий дощ. У західних областях невеликі дощі чергуватимуться з проясненнями.

Температура повітря протягом першого літнього дня передбачається + 13 + 19 градусів, в Приазов'ї можливо до + 20-ти.

Тепер увага - найближчої ночі на Півночі і Заході України температура впаде до + 4 + 8 градусів. Будьте уважні.
У Києві літо почнеться в дощах і свіжим, м'яко кажучи, повітрям: вночі + 4 + 7 градусів, вдень 1 червня + 14 + 17 градусів. Ще й з поривчастим північно-східним вітром.
Найближчим часом головні дощові події розгортатимуться на Півдні, Сході і в Центрі України - тобто, поки там крутитися циклон.

Потепління прийде в Україну з п'ятниці і вже на наступному тижні можна буде нарешті спостерігати на термометрах +20 і, може, і 25 градусів

Читайте АСН в Google News