Інцидент в Білорусі. Що відомо до цього моменту

25.05.2021, 09:38

Футболістка брестського «Динамо» Вікторія Сидорчук відвернулася під час виконання офіційного гімну Білорусі на матчі з «Німаном» в знак солідарності з Романом Протасевичем.

Світлана Тіхановском провела дзвінок з радником Джо Байдена в нацбезпеки Джейком Салливаном. Вона розповіла про деталі затримання журналіста і його дівчини, а також закликала США почати власне розслідування за фактом захоплення літака і призупинити членство Білорусі в Міжнародній організації цивільної авіації і Інтерполі.

Президент США Джо Байден виступив із заявою з приводу інциденту з літаком. США вважають прямим порушенням міжнародних норм «примусове перенаправлення рейсу в Білорусь», а також зняття з літака і подальший арешт білоруського журналіста Романа Протасевича. Президент США закликав звільнити сотні політичних в'язнів в Білорусі, а також підтримав заклики провести міжнародне розслідування з приводу затримання журналіста.

До бойкоту повітряного простору Білорусі поряд з WizzAir, Avia Solutions, LOT, SAS, AirBaltic, KLM, Finnair, Lufthansa приєдналися Finnair і Air France.

Читайте АСН в Google News